Bezoek aan de kas

kronkel

Op vrijdag 22 maart mochten wij met de klas een bezoek brengen aan de kas van Pippel aan de Enggraaf.

Deze mensen zagen ons tijdens een buurtwandeling en toen we uitlegden dat we bloemen en insecten aan het zoeken waren, kwam de uitnodiging dat we ook bij hun in de kas mochten komen kijken als de kersenbomen vol met bloesem stonden en dit was vrijdag de 22e het geval.

We werden hartelijk ontvangen en mochten mee de kas in. Wat een prachtig gezicht was het om al die bomen vol met witte bloesem te zien. 

In de kas hoorden we ook volop gezoem van alle hommels die speciaal in de kas gebracht werden om de bloemen te bestuiven. Ze hadden hier speciale, gele kasten voor. Ook kregen we te zien welke aardappels er nog gepoot gingen worden en mochten we een kijkje nemen bij het grote waterbassin in het weiland. Meneer en mevrouw Pippel konden ons vertellen, dat dit water dus weer gebruikt zou gaan worden voor het besproeien van alle boompjes in de kas. 

Na afloop werden we nog uitgenodigd om wat lekkers te komen drinken in de schuur en kregen de kinderen ook nog een blokje kaas.

Wat een leuke ochtend was het.