Sociale veiligheid

kronkel

Na de informatieavond in december vinden wij de sfeer in groep 7/8 verbeterd. Ook de judolessen helpen daar zeker aan mee. Esther (van judoschool Zwart: https://www.judoschoolzwart.nl/) legt nadruk op vaardigheden als vertrouwen, samenwerken, grenzen aangeven en omgaan met winnen en verliezen. De kinderen vinden de judolessen erg leuk. 

Daarnaast komt er een interventiedag door ‘Kanjertraining’ in groep 7/8. Die zal plaatsvinden met leerlingen (en een ouder van iedere leerling) op 9 februari.

Eén van onze leerlingen kwam zelf met het idee om ook vrijwilligerswerk te gaan doen, bijvoorbeeld bij De Wittenberg. Aan dat idee wordt nog gewerkt! Fijn om te merken dat iedereen wil dat we op een goede manier, in vertrouwen met elkaar omgaan.

Eind februari komt wijkagent Floor in groep 7/8 met een ex-gedetineerd die de kinderen bewust zal maken van de gevolgen die keuzes kunnen hebben.