Kleuternieuws november ’23

kronkel
Wij zijn de komende weken volop bezig met het thema feest. Uiteraard hebben wij het nu over Sinterklaas en zijn pieten. De klassen en de hoeken zijn versierd naar het thema. In de huishoek kunnen de kinderen zich verkleden en daarna in de inpakkamer de cadeautjes inpakken. De ingepakte cadeautjes worden door de pieten rondgebracht. 
Nieuw in het speellokaal is de verteltafel. De verteltafel wordt bij ieder thema opnieuw ingericht. Bij de herfst hadden wij herfstdieren en de meegebrachte herfstspullen. Nu staat er een grote stoomboot met Sint en pieten. De verteltafel zorgt ervoor dat de communicatieve ontwikkeling verbetert. 
Wij hebben de letters h (je zegt ‘huh’) van herfst en de i van ik geleerd. Komt u thuis een woord met de letter h of i tegen? Foto’s zijn meer dan welkom. Wij printen ze uit en hangen ze op de letterkast. 
De afgelopen weken zijn de cijfers 5 en 6 aan bod gekomen. Wij zijn in de klas op zoek gegaan naar die cijfers en daar hebben we een poster van gemaakt. De posters die gemaakt zijn hangen dan vaak op de leerwand, zodat we er met de kinderen op terug kunnen pakken. Ook hebben we de cijfers met klei nagekleid.